Kröller-Müller museum, Vincent of Jetske van Gogh ...
Woensdag 10 Juni 2015 om 07:49Tijdens ons verblijf op de Veluwe brachten we ook een bezoek aan park De Hoge Veluwe. We kozen voor de parkentree
in Schaarsbergen. Daar stapten we op de witte fiets ...

...en fietsten we 10 kilometer tegen de wind in naar het noorden. Het was prachtig weer en de fietstocht was heel mooi. We hadden naast de mooie fietstocht nog een ander doel voor ogen, namelijk een bezoek aan het Kröller-Müller museum.

Het voert te ver om al dat moois uit het museum hier te laten zien, toch wil ik wel één foto laten zien die ik mooi vind. Het is een foto van David Bowie, gemaakt in 1980 door Anton Corbijn. Corbijn is Nederlands beroemdste popfotograaf. In zijn kenmerkende sfeervolle, grofkorrelige stijl heeft hij ook tal van andere beroemdheden uit de wereld van film, kunst en cultuur gepotretteerd en zich daarnaast ontpopt als regisseur van videoclips en speelfims.

Het museum wordt overspoeld met scholieren, met bussen vol komen ze aan. Scholen krijgen namelijk flinke korting op de entreeprijs. Ook onze zoon bracht vorig jaar een bezoek aan dit museum.

Het is wel zinvol om de scholieren met een opdracht het museum in te sturen, want anders kijken ze meer op hun mobieltje dan naar de kunstwerken.

Deze opdracht is vast verzonnen door de tekenleraar.

Inmiddels zijn we aangekomen in de zaal met werken van Vincent van Gogh. De suppoosten houden alles nauwlettend in de gaten.
In 2015 herdenken verschillende Europese steden het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh met bijzondere tentoonstellingen en culturele evenementen rond het thema: '125 jaar inspiratie'

Vincent van Gogh is geboren in Zundert in 1853 en gestorven in Auvers-sur-Oise in 1890.
Onderwerp op onderstaand schilderij: "Knotwilgen bij zonsondergang", maart 1888.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een schilderij te maken.

Het was nog een hele klus om de juiste kleuren te mengen voor het gewenste resultaat.

Men mag niet met een (foto)rugtas in het museum. Aangezien ik al mijn spullen in die rugtas had gestopt was dat wel lastig. De rugtas en jas kan men afgeven bij de garderobejuffrouw. Men krijgt dan keurig een bewijs van het haakje waar de jas hangt. De rugtas echter wordt gewoon bovenop een rek gelegd. Vervolgens kan iedere bezoeker zeggen dat het zijn of haar rugtas is. Die methode leek mij niet echt veilig. Om die reden heb ik mijn jas maar om mijn middel geknoopt met en de waardevolle spullen in de jaszakken gestopt. De fotocamera hing om mijn nek en in dit geval dus even om de nek van mijn eega.

Maar dat even terzijde, we gaan weer verder met het Van Gogh schilderij.



Het resultaat kreeg ik via de e-mail toegestuurd. Zelfs Van Gogh vind het: "Verrassend".

Toch lijkt het me beter dat ik me maar bezig blijf houden met "Schrijven met licht" in plaats van het schilderen met een penseel.