Home

Laatste logjes

Een nieuw weblog
Pantserjuffer met dauwdru…
Wespspin met prooi
Pareltjes ophangen
D-Day, Pointe du Hoc
Calvados in Normandië
De hommel, een kanjer in …

Laatste reacties

willy: een markt zegt heel wat o…
Antsje: Dat vind ik altijd mooi o…
m vd fotokraam: Het water loopt me in de …
Henk Jonkvorst: Wie van kleuren houd komt…
Jan K. alias Afan…: Dat ziet er allemaal uite…
klaproos: schitterend jetske, ja d…
jane: mooie serie
Hendrika: De eerste 2 opnames vind …
anna: Wat een ijver én weer een…
Henk Jonkvorst: Leuke serie Jetske. Ondan…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vogels
Vroeger

Archieven

Jun 2014
Mei 2014
Apr 2014
Mrt 2014
Feb 2014
Jan 2014
Dec 2013
Nov 2013
Okt 2013
Sep 2013
Aug 2013
Jul 2013
Jun 2013
Mei 2013
Apr 2013
Mrt 2013
Feb 2013
Jan 2013
Dec 2012
Nov 2012
Okt 2012
Sep 2012
Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Pimpelmezen voeren hun jongen

Maandag 26 Mei 2014 om 22:51

Een week geleden maakte ik een fotoserie van pimpelmezen die hun jongen aan het voeren waren. Het nestkastje hangt aan een appelboom in onze tuin.


Ik heb respect voor de hardwerkend ouders.


Ze vliegen af en aan.
En als het te lang duurt voordat de ouden terug komen dan komt één van de kleintjes een kijkje nemen waar het eten blijft.


Tot slot nog een filmpje van de pimpelmezen die hun jongen voeren.


Straatbeeld deel 2

Dinsdag 20 Mei 2014 om 00:23

Ik neem jullie nog een keer mee naar Turkije. Tijdens een wandeling kwamen deze onderwerpen op mijn pad.
Wandel maar met me mee ...


Etende rupsen

Zaterdag 17 Mei 2014 om 23:25

Vanochtend had ik eindelijk weer eens tijd om me uit te leven in mijn grote hobby, de fotografie. Mijn eega ontdekte vanochtend in de voortuin een struik die vol zat met rupsen. Met mijn camera's heb ik de rupsen een tijdlang "bestookt".
Volgens mij zijn het rupsen van de hermelijnmot.


De rupsen zaten per groepje in een web. Omdat ze hun onderkomen hebben gebouwd tussen de bladeren was het wat lastig om er macro-opnames van te maken.


Wat hebben ze het toch makkelijk met zoveel eten naast hun bed.


En tijdens het fotograferen en filmen heb ik volop genoten van het prachtige weer.


Ik heb een kort filmpje gemaakt van die etende rupsen. Vergeet niet het geluid aan te zetten, want de rupsen kunnen prachtig zingen. ;-)In het hoogste puntje van de perenboom in onze voortuin heeft een winterkoninkje zijn zangpost.

In de haven

Woensdag 14 Mei 2014 om 22:27

Ons hotel in Alanya was op loopafstand van de haven. We maakten regelmatig een wandeling naar de gezellige haven.


Gelukkig is het weer in ons land ook weer wat beter en zijn ook de vooruitzichten weer wat beter. Vanmiddag heb ik lekker buiten kunnen werken.

Drents museum

Zondag 11 Mei 2014 om 13:48

Op deze koude en regenachtige dag neem ik jullie mee naar het Drents museum in Assen. Vorige week werd ik door een vriend uitgenodigd voor een verrassingstocht, we gingen o.a. naar het genoemde museum. Ik bezocht dit museum voor de eerste keer. Het is echt de moeite waard, alleen het museumgebouw met een combinatie van historie en modern is al een bezichtiging waard.
In het museum mogen wel foto's gemaakt worden maar dan zonder gebruik van flitslicht. Een aantal objecten die goed werden verlicht kon ik vastleggen.


"Er gaat niets boven Drenthe" door Annemarie de Groot.


"Christus" door Igor Levashov.


"Paprika" door Cor Groenenberg. Een schenking van Ger van Dam. Van Dam wil met deze schenking het publiek kennis laten maken met kunst van misschien (nog) onbekende kunstenaars.


Keramiek uit de collectie van Theo Colenbrander
Dutch design avant-la-lettre Theo Colenbrander wordt niet alleen gezien als Nederlands eerste industrieel ontwerper, zijn werk was daarbij ook nog eens bijzonder vernieuwend. In zijn eigen tijd was er slechts een selecte groep die de felle kleuren en vrijwel abstracte patronen van zijn keramiek en textielontwerpen kon waarderen. Colenbrander was in veel opzichten zijn tijd ver vooruit en daarom is zijn werk vandaag de dag nog steeds actueel.


Om 13 uur was er een presentatie over de tentoonstelling: ""Mummies, Overleven na de dood". Ik maakte een foto van een afbeelding in de beamerpresentatie. Van de tentoonstelling zelf mogen geen foto's gemaakt worden.

Tijdens renovatiewerkzaamheden in de Dominicaanse kerk van het Hongaarse stadje Vac werden honderden menselijke resten ontdekt. De omstandigheden in de crypte waren dusdanig gunstig dat de overledenen eeuwenlang (per ongeluk) goed bewaard bleven. Ook de boeken met de namen van al die mensen bleven bewaard en daardoor kennen we nu hun namen. De mummies op de afbeelding is van Terezia Borsodi (1768 - 1794) met haar baby.
Ruim 260 gevonden mummies werden in 2012 overgebracht naar het Hongaars Natuurhistorisch Museum in Boedapest. Wetenschappers bogen zich over de mummies voor onderzoek naar de beste bestrijding van de infectieziekte tuberculose (tbc). "Bijna 90 procent van de goed bewaarde mummies toont sporen van tbc, maar hooguit een derde overleed aan de ziekte. Zij hadden een beter immuunsysteem dan wij. Als men kan ontdekken waarom dat is, zou dat de medische wetenschap helpen in de strijd tegen tbc", zo staat er vermeld in
dit artikel in het AD.


Op de website van het museum las ik over een tentoonstelling die er is van 16 september tot en met 9 november. Die unieke tentoonstelling
wordt gemaakt door Daniël Lohues. Als fan van Daniël lijkt het me wel leuk om dan weer naar het museum te gaan.

Op het strand

Zaterdag 10 Mei 2014 om 22:17

Het weer op de ochtend van onze eerste vakantiedag viel vies tegen. Het was zwaar bewolkt en er was een heuse wolkbreuk met overvolle rioleringen en ondergelopen straten. Een paar uur later brak het wolkendek gelukkig open, kwam de zon erbij en konden we vervolgens heerlijk buiten vertoeven. Dat is toch wel het mooie van dergelijke landen.


De rest van de week was dit ons weerbeeld. Boven de berg hing altijd bewolking en boven het strand en de zee was de lucht prachtig blauw.
Vlak voor de vakantie heb ik een eReader gekregen. Ik heb lang gewikt en gewogen en andere mensen naar hun ervaringen gevraagd. En ik moet zeggen het bevalt me uitstekend. Ik ben begonnen te lezen op weg naar Schiphol, de hele vliegreis heb ik gelezen en ook tijdens de vakantie heb ik tussen de uitstapjes door veel gelezen. Buiten in de zon is het op de eReader prima lezen en ook 's avonds liggend op de zij in bed ligt de eReader goed in de hand. Het gesleep met boeken op vakantie is nu voorbij.


Bakken in de zon, zoals vroeger, doe ik niet meer. Ik lig alleen nog maar in de schaduw. Mijn portie zonlicht krijg ik wel tijdens het werken in de tuin, ik word dan ook snel lichtbruin. Met het toenemende aantal gevallen van huidkanker is het bakken in de zon voor mij voorbij.
Ik vond het leuk om het lezen af te wisselen met het kijken naar de passanten.


Van tijd tot tijd voer er een "piratenschip" voorbij, over deze schepen vertel ik meer tijdens de serie "In de haven".


Het nut van deze actie ontging ons helemaal. Het zand werd opgeschept en drie meter verderop neer gegooid. Het leek een variant op "Water naar de zee dragen".


De jongen die drie jaar geleden speelde in de branding (klik hier) is groot geworden.


Hij heeft gevoel voor humor...als hij door heeft dat zijn moeder een foto van hem maakt trekt hij vaak even een gek gezicht. Nu was het even een shirt op zijn gelaat leggen.
Hij kocht op vakantie een "echte" Ray-Ban zonnebril.


Ondanks dat het water nog steenkoud was, werd er wel gezwommen.


De berg bij daglicht. Ik neem jullie in een andere serie mee naar de top van de berg.


De berg in het donker. Ik had de camera op een strandtafeltje staan. Bij gebrek aan een afstandbediening drukte ik heel voorzichtig de ontspanknop in. De sluitertijd was 1/1 seconde.


Op onze laatste vakantiedag was het niet helder door de sluierbewolking en dat zie je direct terug op de foto's. De temperatuur was overigens prima. Ik vond het een mooi contrast tussen deze man en vrouw.


In de haven lag die dag een cruiseschip voor anker. Ik heb een tijdje gespeeld met de camera en de branding.

Oproep tot het gebed

Vrijdag 09 Mei 2014 om 20:48

De Azan is de oproep tot het gebed, die vijf keer per dag wordt geroepen vanaf de Moskee, of waar er ook maar een gebedsbijeenkomst wordt gehouden. Hij, die de Azan roept (de moeazzin) staat met het gezicht naar Mekka gewend, met de beide handen tot aan de oren opgeheven.

Vlak naast ons hotel stond ook een moskee. Rond vijf uur 's ochtends was de eerste oproep tot het gebed. Soms werden er enkelen van ons erdoor wakker of soms ook niet. Op zich was dat niet erg, want we hadden nadien nog uren tijd om verder te slapen. Een dergelijk gebruik hoort nu eenmaal bij dit vakantieland. De eerste vraag bij het ontbijt was dan ook: "Hoe hebben jullie geslapen en wie is er wakker geworden van de oproep tot het gebed?"Voordat men gaat bidden in de moskee is er eerst een wasritueel.


De bankjes zijn ook handig om even uit te rusten.

Straatbeeld deel 1

Donderdag 08 Mei 2014 om 19:31

In onze vakantie in Turkije verbleven we in een hotel in Alanya op loopafstand van de haven en het centrum. Dagelijks maakten we een wandeling naar de haven en het centrum en de camera ging mee. Het contrast tussen luxe en armoede was dicht naast elkaar aanwezig. De bewoners vonden het prima dat ik ze vastlegde.

Zonder verdere tekst neem ik jullie graag mee op onze wandeling.Brede orchis en macro's in Weinterper Skar

Woensdag 07 Mei 2014 om 09:28

Voordat ik verder ga met de vakantieseries ga ik eerst naar een actueel onderwerp. Door mijn fotomaatje, Jan was ik uitgenodigd om mee te gaan naar het Weinterper Skar. De berm staat daar vol met bloemen waaronde de zeldzame brede orchis. We troffen het niet met het weer, het was bewolkt en winderig. Al met al niet echt macroweer, toch heb ik wel zoveel foto's kunnen scoren om er een weblog mee te vullen.


Ik stelde mijn diafragma zo in dat ik een kleine scherpte/diepte had en daarmee maakte ik het mijzelf niet makkelijker, temeer omdat ik mijn macro-objectief met de hand moet scherp stellen en er geen stabilizer aanwezig is.


Koekoeksbloem.
Het fluitekruid is altijd een dankbare waardplant voor allerlei soorten insecten. Dit is volgens mij een steltvlieg.
Schorpioenvlieg, dichterbij mocht ik niet komen.


Een andere schorpioenvlieg, een mannetje, dat kun je zien aan het omhoog gekrul achterlijf. Bij het vrouwtje is het achterlijf recht. Deze vlieg wilde ik van dichterbij vastleggen, maar toen ik dat wilde gaan doen raakt ik verstrikt in de stekels van een bramenstruik en schudde daardoor de rustplaats van de schorpioenvlieg per ongeluk heen en weer en daar was hij niet van gediend.


Schorsvlieg, mannetje.


Dezelfde schorsvlieg maar dan van voren. Een vlieg met een slurf ...


Al met al was het een geslaagde en gezellige missie.

Weer terug

Maandag 05 Mei 2014 om 15:26

We zijn weer terug van vakantie. Op de vrachtauto is te lezen waar we zijn geweest.


We hebben heel veel vitamines opgedaan.


We waren nog maar goed en wel op vakantie toen ik door reacties van enkele vaste bezoekers erachter kwam dat de foto's op mijn weblog waren verdwenen. Die reacties kreeg ik binnen op mijn iPhone.


Ik moest wat regelen met Photobucket (de plaats waar mijn foto's voor mijn weblog zijn opgeslagen), dat lukte niet op mijn vakantieadres, omdat ik niet alle gegevens bij de hand had.


Ik vond het wel balen dat dit nu net gebeurde tijdens de vakantie. Ik heb het echter maar snel bij me weggezet en samen met de gezinsleden genoten van een heerlijke vakantie.


De komende dagen kom ik weer bij jullie langs. Ook moet ik nog een selectie maken van mijn vakantiefoto's en zal de komende tijd er wat van laten zien.