Home

Laatste logjes

Een nieuw weblog
Pantserjuffer met dauwdru…
Wespspin met prooi
Pareltjes ophangen
D-Day, Pointe du Hoc
Calvados in Normandië
De hommel, een kanjer in …

Laatste reacties

marjolein vd foto…: Wat zal z`n manneke Oma o…
Antsje: Mooie emotionele foto's v…
willy: van de bloesems naar de b…
ada: Een mooi en ontroerend lo…
Hanny: Je begint je log met pril…
Annemarie: Wat zal dat manneke zijn …
klaproos: weer zo'n intens mooi bl…
ada: Dag Jetske ik kom je even…
Friedeke: Jetske, een mooi beeldend…
tietsja: wil jullie met oprecht co…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vroeger

Archieven

Mei 2013
Mrt 2013
Feb 2013
Jan 2013
Dec 2012
Nov 2012
Okt 2012
Sep 2012
Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Zorgende handen

Zondag 28 April 2013 om 22:46

Een tijdje geleden schreef ik dat "dat je moet roeien met de riemen die je hebt", daar wil ik nu mee zeggen dat ik niet meer kan doen dan die paar riemen en één paar handen. Een korte tijd geleden heb ik twee functies binnen het vrijwilligerswerk neer moeten leggen. Mijn emmer was vol en stroomde over.


Naast de vele zaken die er moeten vind ik het fijn om mijn hobby fotografie uit te oefenen, een stukje ontspanning wat ik nodig heb. Daar kwam ik echter nauwelijks meer aan toe, evenals het bewonderen van jullie foto's.


Een paar dagen geleden was er achter ons huis een mooie zonsondergang te zien. Onderstaande foto in RAW rolde wat raar uit de camera, ik heb het maar zo gelaten.


In je leven moet je keuzes maken en de keuze viel uiteraard op mijn moeder. Onze moeder gaat op dit ogenblik iedere week achteruit. Behalve dat de Alzheimer haar geest in de greep heeft, weet ook haar lichaam niet meer hoe ze de automatische handelingen moet uitvoeren. Ze herkent ons echter nog steeds en ze vindt het zo fijn als we er zijn. Het voelt warm te ervaren dat de alle kinderen en kleinkinderen zo liefdevol om onze moeder en oma heenstaan.
Onderonsje tussen moeder en dochter.


Als dochters en kleinkinderen willen we haar zoveel mogelijk de helpende hand bieden. Haar bewegende handen worden rustig op het moment dat we haar handen vastpakken.
Via deze weg wil ik ook dank uitspreken voor de liefdevolle en geweldige zorg die ze krijgt in het tehuis waar ze woont.


De bovenstaande twee foto's zijn gemaakt door Gerjanne en Anna.

Citroenvlinder

Zondag 21 April 2013 om 13:53

Nu het mooie lenteweer zich mondjesmaat aandient komen er ook meer foto-onderwerpen los. Op zaterdagochtend dartelde een citroenvlinder door onze voortuin. De vlinder had een fotogeniek plekje gevonden op de sneeuwroem. Met mijn 100 mm macrolens mocht ik echter nog niet dichtbij komen.


Even later streek de vlilnder neer in onze "woestijn". Het is een hoopje zand ontstaan naast de bestrating door een wroetende mol. Ook nu had de vlinder nog cameravrees.


Een citroenvlinder moet je goed blijven volgen en kijken waar hij neerstrijkt, want als deze eenmaal stilzit lijkt het net een blaadje tussen de blaadjes.



Roeien met de riemen die je hebt

Zaterdag 20 April 2013 om 13:50

Op zaterdagochtend, vorig weekend, reed ik langs het Steenwijkerdiep en zag dit tafereel.


Op dat moment was het maar 5 graden en de stilzitters waren dan ook dik ingepakt. Desondanks was de sfeer prima.


Het weer viel tegen maar ja "Men moet roeien met de riemen die men heeft.


Roeien met vereende krachten gaat wel beter en is gezelliger, mits er goed wordt samengewerkt.


Je kunt ook alleen gaan roeien maar dan moet je zelf opletten of je al bijna bij de brug bent.


Dit weekend hebben we in ieder geval een zonnige zaterdag. De wind maakt het nog fris, maar we zullen het er mee moeten doen. Allemaal een fijn weekend gewenst!

Fitis of tjiftjaf

Zondag 14 April 2013 om 18:20

Een vogelfotograaf ben ik niet, daarvoor heb ik te weinig "tele" in huis. Zaterdag werd me echter een vogel in de schoot geworpen. We zaten in de woonkamer toen we doffe klap tegen het raam hoorden, er was een vogel tegen het raam gevlogen. Kijkend door datzelfde raam zagen we het vogeltje versuft zitten tussen de takken van de kerria.


Met de camera en mijn objectief met een maximumbereik van 85 mm snelde ik naar buiten en begon foto's te maken van dit onfortuinlijk vogeltje.


Het vogeltje leek me een fitis, ook al twijfel ik nog tussen een fitis en een tjiftjaf. Deze beide soorten lijken heel veel op elkaar. De tjiftjaf heeft de poten wat donkerder dan de fitis. Wat deze beide soorten echt onderscheid is hun zang. Dat onderscheid werd me niet gegund, want dit vogeltje had even niet de puf om voor mij te zingen.


Na een paar minuten was de vogel zover hersteld dat het gelukkig weer kon vliegen. En zo heb ik ook eens een keer een fotoserie van een vogeltje die ik zelden zelf zie, laat staan vastleg.


En voor een juiste determinatie laat ik me graag door jullie als deskundigen adviseren.

Naschrift: Vanochtend toen ik nog op bed lag en lag te genieten van de vogelgeluiden hoorde ik o.a. dit geluid. "Zal het hetzelfde vogeltje zijn van zaterdag", vroeg ik me af.

Klassiek ontmoet Pop

Vrijdag 12 April 2013 om 23:05

Er wordt keihard geoefend.


Avond na avond en zelfs een hele zaterdag.


Het begint bijna op beroepsmusiceren te lijken.








En dit alles is voor een bijzonder optreden.


Namelijk "Klassiek ontmoet Pop".


De drummer haalt tijdens een drumsolo alles uit de kast.


Eline zingt hier Miracle


Om dit optreden draait het allemaal. Tijdens de repetitieavond heb ik een voorproefje gehad en ik mag al wel verklappen, het wordt fantastisch.

Autorijles

Zaterdag 06 April 2013 om 21:07

Een maand geleden slaagde onze dochter voor haar theorie-examen. Ze volgde acht theorielessen en ze slaagde in de eerste keer.
Het motto van de meeste leerlingen (en van hun eventuele ouders) is om zo snel mogelijk het "roze papiertje" te halen, de insteek van deze autorijschool is echter om zo goed en veilig mogelijk te leren rijden en dat kwam goed naar voren tijdens de theorielessen.


Hun theorie is het volgende: "Als je een kind krijgt en je kind gaat de wereld ontdekken dan zorg je in huis voor allerlei maatregelen om de veiligheid te vergroten. Men plaatst stopcontactbeschermers, men zet gevaarlijke stoffen hoog weg en men monteert traphekjes. Wat doen men als het kind de leeftijd heeft bereikt dat hij of zij mag autorijden, men stopt het kind het liefst zo snel mogelijk in het dodelijkste wapen wat ons land rijk is, namelijk de auto".


Een alternatief is om eerst 10 lessen te volgen in een simulator.


In de simulator leren ze alle grondbeginselen van het autorijden en nadien wordt stap voor stap de moeilijheidsgraad verhoogd. Aan het begin van de les wordt eerst aan het bureau de theorie doorgenomen van de verkeerssituaties waar ze in de simulator mee te maken krijgen.


In de simulator trekt de wereld levensecht aan je voorbij. Je moet er wel tegen kunnen, ik ben wat gevoelig voor reisziekte en dat gevoel krijg ik ook als ik met onze dochter meekijk.


De computer houdt alles bij, o.a. of je wel voldoende kijkt. De lichtblauwe en donkerblauwe banen geven aan dat ze in die richting kijkt of heeft gekeken.


Nog voordat de dochter thuis is van de les in de simulator zijn haar resultaten al doorgemail naar haar moeder.


Zeer binnenkort mag ze echt in de auto stappen voor het vervolg van haar rijlessen. Ze heeft er heel veel zin in.

Een frisse neus

Maandag 01 April 2013 om 20:23

Op tweede paasdag gingen we 's ochtends eerst naar onze moeder. In de gezamenlijk huiskamer staat een grote bak opgesteld met daarin (paas)kuikentjes.


Op deze tweede paasdag konden we verder kiezen uit een warme wandeling in een woonboulevard, bezoeken van open huizen of een open dag met een helicoptervlucht, gewoon bij de houtkachel blijven of voor het halen van een frisse neus.


We kozen voor een frisse neus. We maakten een wandeling in De Auken, een natuurgebied onder de rook van Steenwijk.


Vanuit de vogelkijkhut spotten we lepelaars, ze broeden aan de andere kant van de plas. Zo nu en dan vloog er eentje op, helaas te ver weg voor mijn 200 mm telelens.


In een berkenbos nabij de parkeerplaats zagen we allemaal witte emmers staan, met een slang verbonden aan de boom. Het betrof hier winning van berkensap. Hoe het werkt en waar het goed voor is, is hier te lezen.
Er zat begrijpelijkerwijs niets in de emmers, het sap begint te stromen bij een temperatuur boven de 8 graden. De thermometer van onze auto gaf 7 graden aan.


Na een uurtje hielden we het voor gezien en met een frisse neus koersten we weer richting huis, naar de warme houtkachel.