Home

Laatste logjes

Een nieuw weblog
Pantserjuffer met dauwdru…
Wespspin met prooi
Pareltjes ophangen
D-Day, Pointe du Hoc
Calvados in Normandië
De hommel, een kanjer in …

Laatste reacties

marion pen: Hallo, prachtig om te zie…
Tiny: Je hoeft niet ver te gaan…
Henk Jonkvorst: Mooie serie foto's. bij d…
Fenny: Ha, wij zijn net zo rijk …
Hendrika: Je eigen omgeving is ook …
klaproos: prachtig jetske, wateen w…
Annemarie: Wat een heerlijk tochtje …
marjolein vd foto…: Je moet aub even 2 dg ter…
marjolein vd foto…: Fijn, dat je weer terugbe…
willy: leuk dat je terug bent, a…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vroeger

Archieven

Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Spelevaren

Donderdag 26 Juli 2012 om 14:07

Wat is het toch prachtig zomerweer. Gisteren hebben we met twee gezinnen gevaren in Giethoorn. Het was zelfs op het water erg warm, het verkoelende briesje ontbrak.
In deze tijd van het jaar heeft de zon veel kracht en is de kans op verbranden groot. We namen voldoende zonnebrand mee en smeerden ons goed in. We hadden keuze uit factor 10, 20, 30 en 40. Tegenwoordig worden we goed genoeg gewaarschuwd voor de toenamen van het aantal gevallen van huidkanker. Eigenlijk zou je rond dat tijdstip helemaal niet in de zon op het water moeten zijn, maar ja een mens wil toch wel wat genieten van de zon. Behalve onze bikini hadden we ook de bimini meegenomen...

Tante Jetske houdt Joris goed vast, want het luchtbed is niet stabiel en Joris kan nog niet zwemmen, hij is zelfs bang voor water.


Uiteindelijk heeft het hele gezelschap in het water gelegen om af te koelen, zelfs de vriendin van onze dochter die bang is voor de vissen die daar rondzwemmen.
Op onderstaande foto worden de beide neven voortgetrokken door de boot. Dat is pas echt genieten.


Op de krokodil liggen was een makkie. En nu op de band, bij weinig gas is het nog heel relaxed.


En dan vol gas.


Zelfs de beide zussen wilden het wel even proberen. Gaaf! Op de foto gaat mijn zus net kopje onder, komt mooi uit voor mijn weblog, want ze is niet zo van het wereld wijde web. ;-)


We sloten onze vaartocht af met een ijsje van de ijsboot.


Voor velen zal dit weer te warm zijn, maar van mij mag het zo nog een tijdje doorgaan. Heerlijk.

Lekker!

Maandag 23 Juli 2012 om 09:25

Gisteren mocht ik van een familie een fotoshoot maken bij De Hunebedden op de Drentse heide. Het was schitterend fotografieweer.


Vanwege het prachtige weer trokken vele ouders met hun kinderen erop uit. Tussen het foto's maken van de fotoshoot familie, zag ik plotseling dit tafereeltje. De vader en de baby ken ik niet.


Ik kon eventjes heel snel deze foto maken. Ik heb ook nog een foto waarbij de vader zelf de nectarine verder opeet en mij daarbij lachend aankeek. Thuis achter de computer zag ik pas wat voor gezichtje de baby trok.


Met Adobe Photoshop Lightroom maakte ik een uitsnede van de originele foto. Voor mij is dit de eerste keer dat ik zo aan het snijden ben geweest.


Allemaal een fijne zonnige dag gewenst.

Tijdschrift "Groei & Bloei"

Zaterdag 21 Juli 2012 om 21:53

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van een redactielid van een gerenommeerd blad met de vraag of ze mijn foto mochten gebruiken in hun tijdschrift van augustus. Na het afwikkelen van de adminstratieve kant en de afspraak dat ik het tijdschrift kreeg thuisgestuurd, was het de afgelopen week zover, het tijdschrift viel in de bus.
Het gaat dus om de foto van de atalante op overrijp fruit. Keurig met bronvermelding.


Op mijn log in september 2009 liet ik deze foto zien. De foto is voor het tijdschrift uitgesneden en gespiegeld.


Vorige week werd ik benaderd door een familie die deze foto van de klaproos graag uitvergroot in de hal wilden hangen. Daarbij kwam de vraag, of ze ook het grote originele exemplaar konden krijgen. Na het afwikkelen van de adminstratieve kant stuurde ik hen de originele foto. Voordat de foto kon worden opgestuurd moest ik de foto nog wel perfectioneren. Een dag later kreeg ik van hen een mailtje dat dit fotobestand van 4,3 MB niet groot genoeg was voor hun vergroting van 50 x 68 cm. De site waarbij ze dit wilden regelden gaf dit aan. Mijn Canon spiegelreflex met 8,2 Megapixels maakt echter geen grotere bestanden dan de genoemde. We hebben zelf wel een canvasdoek in de hal hangen van 100 x 75 cm gemaakt van een foto van 4,2 MB, dat ging prima. Kennen jullie dit fenomeen dat de genoemde MB niet genoeg zijn voor een uitvergroting? Hebben jullie een oplossing voor dit probleem? Jammer voor de familie die de uitvergroting in de hal wilden hangen. Ik heb het bedrag direct teruggestort.


Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van Marit. Zij had een foto van mij gebruikt met bronvermelding op haar weblog. Zij maakt haiku's en plaatst daarbij een passende foto. Haar weblog met de gebruikte foto is hier te vinden.

De gewassen in onze tuinkas

Donderdag 19 Juli 2012 om 20:56

Op 31 mei liet ik op mijn weblog enkele foto zien van onze nieuwe tuinkas, de binnenkant zag er toen nog wat "maagdelijk" uit.


Daar is inmiddels verandering ingekomen. Bij de bouwmarkt kocht ik dakgoten en zaagde ze op maat.


Deed er zijkantjes aan, links aan de linkerkant en rechts aan de rechterkant, een kind kan de was doen. ;-)


Boorde vele gaatjes in de bodem en vulde de bakken met potgrond en pootgoed.


Maakte opstaande randen op de oude deuren en spande daarover heen een zeil. Dit zeil lag nog ongebruikt op de vliering.


Zo kunnen we water geven op het zeil en wordt het water via de gaatjes geabsorbeerd. Zo werken ze ook in tuinderijen.


En zo staan onze gewassen erbij.
Ook een witte Passieflora kreeg een plaatsje in de kas.

Lavendelkwekerij Viva Lavandula

Zondag 15 Juli 2012 om 19:44

Vorige week zaterdag besloten we onze tuin wat op te fleuren met lavendel en waar kun je dan beter terecht dan bij de lavendelkwekerij?


Een tijdje geleden gingen we uit eten en koos ik als toetje Griekse yoghurt met lavendelhoning. Bij dat toetje zaten toegangskaartjes voor de lavendelkwekerij. We bekeken hun website en vol verwachting gingen we op stap. Daar aangekomen werden we verwelkomd met de mededeling dat de toegang gratis was, in verband met de late vorstperiode is er zoveel lavendel doodgevroren dat de kwekerij niet kan voldoen aan de verwachting. In plaats van akkers vol met een blauwe bloemenzee troffen we daar enkele schamele rijen lavendel aan.


Als je daar je brood mee moet verdienen is dat natuurlijk erg sneu. De kale akker werd nog enigszins opgefleurd door mooie foto's van de amateur fotoclub FC DIN '81.


De locatie is prachtig, het geheel is erg mooi aangekleed.


Je kunt zelf allerlei dingen ontdekken, maar ook een rondleiding is mogelijk.


Als fotograaf voelde ik mij daar prima thuis.


Voor een jarige vriendin zochten we een aantal cadeautjes in de lavendelshop.


Waar lavendel is zijn ook vlinders en andere insecten. Maar aangezien het een slecht vlinderjaar is waren ook hier, ondanks het mooie weer, bedroevend weinig vlinders te vinden. Ik telde een verschoten Atalanta en een enkel witje.


Enkele drukvliegende hommels kon ik ook nog vastleggen.


Bij de aankoop van de lavendelplanten kregen we nog weer nieuwe toegangskaarten, die hebben we maar weggegeven aan onze jarige vriendin.
De lavendelplanten staan inmiddels in onze border. Helaas komen ze nu met dit weer niet helemaal tot hun recht.

Avondrood

Donderdag 12 Juli 2012 om 22:39

Na een hele drukke, lange werkdag en nadat ik zittend voor de televisie in slaap was gevallen, besloot ik een warme douche te nemen en maar richting bed te gaan. Nog even checkte ik mijn mail en klikte de Google Reader aan, mijn ogen wilden echter niet meer meewerken. Morgen is er weer een dag en een vrije dag.
Terwijl ik naar de douche liep keek ik uit het raam en zag een prachtige rode lucht.


Er was enige twijfel, maar toch pakte ik mijn camera in liep de achtertuin in.


Wat een klein beetje gezonde produktie adrenaline al kan doen, ik startte de computer opnieuw op, zette de foto's over en maakte nog snel even een logje.


En wat betreft het "Avondrood mooi weer aan boord? De verwachtingen voor vrijdag zijn: eerst perioden met regen, later buien.
En nu eerst de warme douche.

De nieuwe kerkzaal

Maandag 09 Juli 2012 om 18:26

Onze kerk is gebouwd in 1882. De preekstoel stond toen aan de lange zijde van de kerkzaal, daar waar op de foto het grote bord hangt met de tekst: "Ik ben de weg en de waarheid en het leven". Na het samenvoegen van twee kerkelijke gemeenten werd deze kerk aan het begin van de 20e eeuw opgeheven. Dit gebouw werd nadien voor tal van zaken gebruikt o.a. als sigarenmagazijn. Tijdens de oorlog werd ook dit gebouw in gebruik genomen door de Duitsers. Vlak na de oorlog (1946) werd het gebouw na een kerksplitsing weer omgebouwd tot kerk. De kerkbanken op onderstaande foto dateren uit die tijd, alleen de kleur is door de jaren heen veranderd. Tevens plaatste men toen de preekstoel aan de korte zijde in de kerkzaal, tegenover het kerkorgel.


Op 5 maart dit jaar startte de grondige verbouwing van de kerkzaal, de kerkzaal werd volledig gestript. In de afgelopen maanden liet ik op deze plaats er van tijd tot tijd wat van zien. De laatste serie was op 16 juni. Tot die datum stuurde ik regelmatig een fotoserie en filmpje van de vorderingen aan alle gemeenteleden. Vanaf 16 juni heb ik dat niet meer gedaan omdat het interieur een verrassing moest blijven voor de gemeenteleden.


Zaterdag j.l. was dan het grote moment, de nieuwe kerkzaal werd geopend en door de commissie van beheer overgedragen aan de kerkenraad. Op dat moment werden de drie subcommissies (bouwcommissie, interieurcommissie en fondsenwervingscommissie) opgeheven.


De gemeenteleden stapten de nieuwe kerkzaal binnen en werden overweldigd door hetgeen ze zagen. "We werden er emotioneel van", was nadien de reactie van velen. Van jong tot oud, iedereen vind de nieuwe inrichting schitterend. Die paar mensen die het niet mooi vinden en ook nooit mooi zullen gaan vinden en er ook niet zijn geweest bij het klussen, tegen die mensen zeg ik: "Spreek nu of zwijg voor altijd".


Een aantal zaken zijn er uitbesteed aan externe professionele bedrijven, echter het leeuwendeel is uitgevoerd door eigen mensen.
Ruim 2300 man - en vrouwuren vrijwilligerswerk zitten er in deze verbouwing!


Onze taak als interieurcommissie zit erop. Dagen zijn we met elkaar op stap geweest om ons te oriënteren en ons voor te laten lichten. De samenwerking verliep altijd in goede harmonie, er was ruimte voor een eigen mening en we respecteerden elkaar. Een speciaal woord van dank wil ik op deze plaats toch uitspreken voor Willeke, in hoofdlijnen had zij een dergelijke inrichting bedacht en toonde ons dat vooraf met tekeningen op de computer. Ik hoop dat ook deze klus haar nieuwe opdrachten zal opleveren.


Een nieuwe kerkzaal is natuurlijk heel mooi, maar het gebouw is maar bijzaak in het geheel. Het gaat om de samenkomsten om God te loven en dat werd de afgelopen dagen ook meerdere keren benadrukt. Gisteren zat de kerkzaal bomvol vanwege drie jonge mensen die Openbare belijdenis van hun geloof aflegden. Het was fijn om daar met zoveel mensen getuige van te zijn. Een belangrijke stelling van onze gemeente is dat ook mensen buiten onze gemeente bij ons te gast komen en zich bij ons thuis zullen voelen.


Mijn taak als lid van de interieurcommissie zit erop, secretaris van de commissie van beheer zal ik nog een tijdje blijven. Ook mijn taak om de gehele verbouw vast te leggen op foto en film zit erop. Mijn taak als "hoffotografe" tijdens bijzondere bijeenkomsten zal nog doorgaan. En als je dan door een glaswand fotografeert kom je er thuis achter dat ook de fotografe er een keer per ongeluk opstaat.

Een open boek toets

Dinsdag 03 Juli 2012 om 23:25

Onze zoon heeft woensdag de laatste toets in de toetsweek en in het schooljaar. Het is een open boek toets van aardrijkskunde. "Een makkie dus", aldus onze zoon. Vanmiddag vond hij dus dat hij alle tijd had om iets anders te gaan doen dan leren. Hij ging zelf vanilleijs maken, een langdurige en ingewikkelde procedure. Het recept had hij op internet opgezocht, hij moest wel zijn vader even bellen om te vragen waar de vanillestokjes lagen. Gedurende een paar minuten had hij een paar extra handen nodig, terwijl hij bleef roeren in de pan met kokende melk moest ik het merg uit het vanillestokje halen en toevoegen aan de melk. Voor de rest heeft hij zichzelf helemaal gered.

Na een paar uur zei ik tegen mijn zoon dat hij de toets wel enigszins moest voorbereiden, hij moest in ieder geval in het boek de antwoorden terug kunnen vinden.


Op een gegeven moment kwam hij bij mij buiten en vroeg waar de gele briefjes (Post-it) lagen. Het antwoord kon ik hem geven, een moeder slaagt immers altijd voor "een open huis toets". ;-)
Weer een paar uur later kwam ik binnen en zag zijn aardrijkskundeboek op tafel liggen mét ... de gele briefjes. Een externe inhoudsopgave. Volgens mij komt het woensdag met de toets helemaal goed.


Misschien doet hij ooit nog eens mee met "Twee voor Twaalf". ;-)

P.s. de meeste van jullie zullen het inmiddels wel weten, maar in ons huis gaat mijn eega over alles wat met koken en bakken te maken heeft en ik houd me bezig met het huishouden en de technische klussen.

Een pad op ons pad

Zondag 01 Juli 2012 om 18:32

Zaterdagavond zaten we als gezin heerlijk buiten, maar wel onder de veranda en bij de houtkachel.
Aan het eind van de avond kwam er nog onverwacht bezoek langs...


Een pad kwam op ons pad.
Mijn eega zette de pad even op de werkbank voor een korte fotoshoot. Nadien vervolgde de pad zijn pad.