Personeel
Maandag 04 Juni 2012 om 16:17Terwijl het in ons land nog niet echt wel zomeren en de thermometer op dit moment een buitentemperatuur van 10,5 graden aangeeft, neem ik jullie nog maar even weer mee naar de zonnige Turkse Rivièra.
Aan het eind van de middag verlaat iedereen het strand op zich op te maken voor het diner.
Enkele gasten vinden het zelfs nog teveel moeite om hun handdoek te deponeren in de waskar, waar ze notabene langslopen. De strandmeester ruimt 's avonds alle dekjes op in een schuur en legt ze de volgende ochtend weer neer.
Met mijn fotocamera maakte ik een rondje door de tuin,
vriendelijk begroet door twee managers.
De tuin is zo groot dat de technische man een driewieler gebruikt.
De naaldenveger.
Het restaurant werd in gereedheid gebracht voor het dinerbuffet.
De ijsemmer werd gevuld.
Het personeel wass er supervriendelijk van hoog tot laag in de organisatie.
Deze gast was te vroeg, het buffet was nog niet geopend.
Ter decoratie...
De chefkok schikte nog wat aan de kleding van één van zijn medewerkers.
Net op tijd, want daar liep de controleploeg al langs. De stevige man in het midden had in het hotel de hoogste functie.
Men heeft in de hotels in Turkije geen platte organisatie, de aan de wand hangende, organigrams laten vele lagen zien.
En dit alles werd vastgelegd door die dame in zomerse kledij, die er plezier in beleefde om deze voorbereidingen vast te leggen.
En dit waren mijn collega's. Na een paar dagen kenden ze mij al en noemden mij gekscherend: "De Paparazzi". Want als er wat te beleven viel dan was ik daar ook met mijn camera en zij dus ook.
En dan genieten van een heerlijke maaltijd met op de achtergrond een orkest met krekels en kikkers.