Zondag 27 Februari 2011 om 22:44
We hadden deze alweer een paar maanden in huis. Op zondagochtend leek het ons een goed idee om ze te bereiden. We twijfelden nog even m.b.t. de houdbaarheidsdatum, maar we spraken elkaar moed in dat de hete oven de eventuele bacteriën wel zou doden...
Onze zoon las zorgvuldig de instructies op de verpakking en ik zorgde voor het rooster, het bakpapier, het voorverwarmen van de oven en voor de fotocamera.
Zorgvuldig rolde hij de zijn eerste croissant.
Oeps, aan de verkeerde kant begonnen.
Dat ziet er al wat meer uit als een croissant.
Hij kreeg er handigheid in.
Nog even insmeren met een losgeklopt ei en dan een kwartier in de voorverwarmde oven.
Het resultaat zag er veelbelovend uit.
En ze roken heerlijk.
Bij een croissant hoort ook een glaasje jus d'orange.
En na een gezellig bezoek aan oma zijn we de rest van de dag heerlijk binnen gebleven en hebben we de sneeuwbuien maar gewoon over ons heen laten komen.
En bij een langere sluitertijd ziet het er zo uit...
Allemaal een goede (werk)week gewenst en als de verwachtingen uitkomen krijgen we een aantal dagen de zon te zien.
Maandag 14 Februari 2011 om 07:00
Zoals de vaste lezers inmiddels wel weten, zijn we in het weekend nog wel eens samen met de kinderen culinair bezig.
Met "We" bedoel ik dan, dat mijn man met de kinderen culinair bezig is en dat ik de foto's maak.
Zaterdag kocht mijn eega voor de kinderen een zakje pofmaïs. En voor nog geen euro kun je een boel plezier hebben...
Er werd wat olie in de pan gedaan en de pofmaïs erbij gestrooid.
De pan werd van tijd tot tijd geschud, maar het belangrijkste was om het deksel op de pan te houden.
In een mum van tijd was de pan vol.
Zodra ze het deksel wat optilden zag je de popcorn dansen en als ze niet oppasten vloog de popcorn hen om de oren.
Wat poedersuiker erbij.
Deze volle schaal was voor de jeugd geen probleem.
In een oogwenk was de schaal leeg. Nou ja, van deze "gebakken lucht" groeien ze vast niet zo snel.
Woensdag 15 December 2010 om 17:07
Ik heb het al vaker hier geschreven, mijn eega kan heel goed en lekker koken. Het is niet zijn beroep, hij heeft dat puur als hobby in de loop van de jaren zo ontwikkeld.
Wij eten dan ook bijna dagelijks "een kerstmaaltijd". In ons geval is dat niet bedoeld als overdadig, maar wel gevarieerd en zeer smaakvol.
Tijdens het sinterklaasweekend lukt het hem ook om een heerlijke maaltijd voor 13 personen klaar te maken. Alles ging tot de laatste kruimel op.
Mijn zussen en vriendinnen benijden mij regelmatig met zo'n culinaire echtgenoot.
In de praktijk gebeurt het dan ook dat ik thuis weinig kook. Ik kan het wel, maar het is voor mij niet iets wat ik graag doe.
Gisteren zou mijn eega met het avondeten niet thuis zijn. De dag ervoor vroeg ik de kinderen wat ze wilden eten. Ze kozen allebei frites. Om het mij helemaal gemakkelijk te maken, koos ik voor fastfood van de snackbar. Gezien bovenstaand verhaal begrijpen jullie vast wel dat het halen van een vette hap geen wekelijks werk is. Na de maaltijd bleek dan ook dat ik veel te veel frites had meegenomen.
Wij gooien geen eten in de vuilnisbak, bij ons gaan de restjes naar de kippen...
Nu had ik dit logje eigenlijk op 16 oktober moeten schrijven, tijdens de wereldvoedseldag. Rond die datum is er in de media veel aandacht besteedt aan het verspillen van voedsel. Schokkende documentaires hebben we toen op de televisie gezien. Per jaar gooien we bijvoorbeeld 50 kilogram per persoon aan voedsel weg.
Het is heel goed om met de neus op de feiten te worden gedrukt. Dergelijke documentaires zetten je ook weer aan tot bewuster gedrag. We proberen zoveel mogelijk de restjes van de vorige dag op te eten of in de diepvries te doen.
Ik kon geen creatieve oplossing bedenken voor koude frites op kliekjesdag, daarom bracht ik deze samen met een restje rode bieten vanochtend maar naar de kippen.
Ook al banjeren ze dwars door het eten heen, dat kan de kippen niet deren.
Voor ons voorlopig geen fastfood meer, maar weer met elkaar aan de heerlijk bereidde slowfood.
Onze kok in huis heeft onze smaakpapillen zo gestimuleerd, wij beseffen dan ook regelmatig dat wij door hem schandelijk zijn en worden verwend.
Zondag 27 December 2009 om 23:06
Vader en zoon kunnen uren samen in de keuken bezig zijn. Vandaag gebruikten ze de crispplaat. En ideeën doen ze op via deze site
Voor vandaag had onze zoon dit ovengerecht zelf bedacht en met een heel klein beetje hulp van zijn vader uitgevoerd. Het was heerlijk, luchtig en gezond.
Hij heeft nog lang niet de leeftijd om op kamers te gaan, maar wat het eten koken betreft zou het al binnenkort kunnen. Wat de was betreft, die zal hij voorlopig nog wel mee moeten nemen naar zijn moeder....
Donderdag 30 Juli 2009 om 11:20
Frankrijk is bekend om de lavendel. Bij de ingang van de camping stond een grote border lavendel te geuren. Jammer dat ik jullie de geur hier niet kan laten ruiken.
Op die lavendel waren heel veel hommels aan het fourageren.
Dit blauwtje had ik in Frankrijk al "waterblauwtje" genoemd. Deze vlinder dartelde namelijk rond onze waterkraan achter de caravan.
Ik denk dat het boomblauwtje is, gezien de omschrijving van alle blauwtjes op deze vlindersite.
Petanque was ook op onze camping dé sport. Er werd wat afgespeeld. Deze groep vond het wel leuk dat ik foto's kwam maken. Ik vroeg me af waarom ze op het pad speelden en niet op de prachtig geprepareerde baan die achter hun lag. Ondanks dat het moeilijk communiceren was tussen Franssprekende mannen en een Engelssprekende toerist kwam ik er toch achter dat de échte baan te glad was en dat het op het pad moeilijker was. En dat ze vanwege de moeilijkheidsgraad liever op het pad speelden.
Onderstaande foto maakte ik speciaal voor een bijzondere vrouw, een vriendin.
Deze auto stond op onze camping.
Ik had in het verleden al eens geschreven dat mijn eega fantastisch kan koken. Hij heeft die eigenschap schijnbaar doorgegeven aan onze zoon. Hij heeft veel belangstelling voor het koken en helpt zijn vader graag.
Het mooiste vind hij, als hij zelf een menu mag samenstellen. Zo ook in de vakantie bedacht hij het menu en samen met zijn vader ging hij naar de supermarkt om de inkopen te doen.
En zo hadden wij 's avonds een heerlijke maaltijd.
Het lijkt hem wel wat om later zelf een hotel of restaurant te hebben. In de vakantie maakte hij alvast notities van de verschillende gerechten die hij wil gaan serveren.
Iedere avond een partijtje tennissen, deze keer onder een prachtig rood kleurende lucht.
Vorige 5
Volgende 5